Melcher Copenhagen | Diamant med brilliant slibning

3 ting du ikke vidste om diamanter.

Diamanter er en dames bedste ven. Det udtryk har vi sikkert alle hørt før … Men hvad er det der skaber den tiltrækning vi mennesker har til diamanter og deres smukke blink?

Der er helt sikkert noget med at øjet søger smukke ting. Logisk nok. Men ved du egentlig hvad en diamant er? Hvad den består af? Og hvad den også kan? Læs 3 ting under her, du sikkert ikke vidste om diamanter.

Diamanter er et mineral, der består af kulstof. Kulstof er egentlig et ret porøst materiale, men når det er presset så hårdt sammen, som det er når man har en diamant, er det det hårdeste mineral vi kender.

Diamanter i smuk indfatning Diamant

 

Diamanter kan kun slibes med det de selv består af, så derfor er diamantstøv det, der kan skabe de smukke brillanter vi bruger i smykker.

Men hvad er det nu forskellen er på brillanter og diamanter?

Brillanter er en slibeform man giver den rå diamant. Brillantslib er den meste brugte slibeform, da den giver det smukkeste spil i diamanten. For at få den bedste brillantslibning, skal stenen have 58 facetter, hvis slibningen er helt perfekt kan man faktisk se 4 hjerter tegne sig dybt inde i den smukke sten.

Vi taler jo også så meget om farven på de der diamanter, men hvad er det med den farve?

Den sjældneste hvide farve kaldes “River”  og stenen er hvid og meget sjælden. Den næste på skalaen er også hvid, den kaldes Top Wesselton (TW), den er lidt mindre sjælden – og det kræver ekspertise at se forskellen på River og TW.

Næste farve er Wesselton (W) den er også hvid, men ser man de 3 sten sammen, kan man tydeligt se forskellen på farven.

Ok, det var lidt mere end bare 3 ting … Men tag det som en bonus og kig med herinde igen hvor vi skriver mere om diamanter og smykker 🙂

Du kan også vælge at suse ind forbi HER – og læse lidt mere om både diamanter til smykker og diamanter som investering.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar