Giv ikke dine børn allergi – undgå billige smykker med nickel i!

Udslæt … røde og betændte øreflipper… knopper på halsen hvor en halskæde har siddet – det er blot nogle af de gener man kan give sig selv, eller sine børn, hvis man bruger billige smykker.

Metaller kan blandes – og bliver det hyppigt – især det helt billige bijouterie er offer for det. Det kan heldigvis testes, om der er brugt eksempelvis meget nickel i et givent smykke. Det ændrer dog ikke på, at man selv ved kortvarigt brug, allerede er i risikogruppen for at udvikle decideret nickelallergi.

Der er nickel i rigtigt mange ting. I vores mad. I vores smykker. Ja sågar i det tøj vi bruger. Det findes alle steder, og afhængigt af hvor gode vores kroppe er til at modstå de allergifremkaldende stoffer, jo større er risikoen for at udvikle en decideret allergi. De værste tilfælde af nickelallergi, gør, at man skal holde en meget ekstrem diæt – resten af livet.

Vores børn – og især vores piger – ses oftere og oftere med huller i ørene. Og de bliver yngre og yngre. Det er egentlig fint nok – og kun et spørgsmål om hvornår forældrene synes at det er ok, at de får huller i ørene. Men hvis de så samtidig ville have en holdning til HVAD det er der kommes i ørene, så ville tingene være meget bedre….

En pige på 5 år, der får et sæt billige, nickelbelagte ørestikker i ørene, fra en af de her bijouterie butikker, der ligger i alle storcentre, eller fra et lokalt kræmmermarked, har meget større chance for at udvikle allergi, end hvis der kom nogle ørestikker i sølv i ørene istedet.

Vi har set nogle virkelig grimme tilfælde på værkstedet, hvor huller i ørene har været så betændte, at vi var nødt til at klippe ørestikkerne ud med en tang.

Med denne blogpost vil vi, udover at give dig noget rådgivning i do´s and dont´s, også bede dig om ikke at købe for billigt, når du køber smykker til dine børn. Der er en grund til at de er så billige – og det er typisk, at de er blandet, eller belagt med, alle mulige kemikalier der kan fremkalde allergi.

Det er der ingen grund til at lade vores børn få, så tidligt i livet.

De bedste hilsner

Mette Melcher

PS: Du kan læse lidt mere om Nickelallergi HER

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar