Guld …. en langsigtet investering!

Kan du huske James Bond filmen GOLDFINGER?

… simpelt plot egentlig. En mand vil kontrollere guldprisen på verdensplan, ved at tage den største guldreserve i verden i Fort Knox USA, sprænge en bombe og derved mindske guldudbuddet…

.. efterspørgslen vil måske være den samme, men nu er udbuddet lille, og han kan derved hæve prisen, og tjene endnu mere på sin egen guldreserve… Det giver mening!

Uden at det her indlæg skal handle om James Bond og superskurke, så er det alligevel relevant at tale om udbud og efterspørgsel – ihvertfald når man taler om investeringer i samme moment.

I takt med at efterspørgslen stiger, stiger priserne også – og lige nu er der en ret stor efterspørgsel på netop guld. Både nyt og gammelt.

Ift investering i guld, så er mulighederne mange. Under her er en lille guide til dig, der har tænkt tanken om at investere, men ikke helt har haft muligheden – eller indsigten i – hvordan en guldinvestering skal skrues sammen.

Guldbarre | melcher copenhagen

Guldbarre | melcher copenhagen

1: Guldprisen

Prisen for guld fastsættes på minutbasis – ligesom aktier. Du kan se den aktuelle guldpris og tendenser på mange forskellige sider online, men denne her er ret god: GULDPRISER

2: Regnestykket

At købe et gram guld, eller et kilo, er ikke bare lige til. Man skal ALTID betale et gebyr når du køber – og når du sælger. Den afgift er normalt på ca. 4%. Det vil sige at hvis du køber guld til 260,- DKK / pr. gram. Så giver du reelt set 270,- DKK ca…

Når du så sælger igen… lad os bare sige til 275,- DKK / pr. gram så skal du igen beregne et “tab” (gebyr) på ca. 4%. Altså sælger du reelt set til 264,- DKK / pr. gram.

… det giver en negativ fortjeneste på … hold nu fast … – 6,- DKK / pr. gram.

3: Guldbrokers

De her handler er ikke særligt komplekse. Men det kan være svært at overskue hvor man skal gøre hvad. Samtidig skal du være forberedt på, at en investering i guld, ligesom handel med aktier, medfører en hvis risiko.

Guldbrokers findes i hele verden – og vi hos Melcher Copenhagen kan også være behjælpelige. Både med investering, salg af guld – og køb af guld.

… samtidig så har vi 40 års erfaring på området og handler med de største internationale brokers i verden. Både med guld og diamanter.

4: MOMS…

Sjovt nok, så er guldhandler – i visse tilfælde – ikke momsbelagt. Det vil sige at hvis du køber guld som investering, så skal du ikke betale de 25% moms for det – og det skal du heller ikke hvis du sælger igen. Der er visse regler forbundet med de her handler – og dem kan du læse mere om her: MOMSREGLER VED GULDHANDLER Læs dem og vær sikker på, at netop din situation er lovlig ift investering og moms.

Uanset hvad, så kan vi hjælpe dig 🙂

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar