Eksklusive smykker: damering i hvidguld med brillanter

Diamanter – en stjerne på din finger.

Diamanter… Vi har skrevet om det før, og vi gør det gerne igen. Vi har nemlig nogle ret stålsatte holdninger til diamanter og de smykker de sættes i.

Det kan vi tillade os, med 40 år i markedet – og vi har gjort det til en mission, at oplyse om diamanter, så du, uden at blive alt for forvirret, kan gå ind i en juveler eller guldsmedebutik og udfordre personalet med din viden. Du kan også bare komme til os med det samme …. så fikser vi det hele for dig 🙂

For et par måneder siden, skrev vi dette blogindlæg : DIAMANTER SOM INVESTERING og vi har faktisk også skrevet et andet indlæg, som er lidt mere teknisk. Det kan du se her: 3 TING DU IKKE VIDSTE OM DIAMANTER

Dette her indlæg handler selvsagt også om diamanter, men vi har valgt endnu engang at gå lidt teknisk til værks… Primært fordi vi synes at diamanter fortjener at få fortalt deres tekniske historier, sammen med deres oprindelseshistorier.

Diamanter kommer i mange forskellige farver og klasser, men det du kan tage udgangspunkt i, i forbindelse med din diamantskolegang, er de 4 C´er…

Clarity

Color

Cut

Carat weight

Ovenstående er de 4 ting, der skaber grundlaget for diamantens værdi … og pris. Få ting i livet er perfekte, og diamanter lider under samme forhold. Det er yderst sjældent, at man finder en diamant, som har en klarhed, eller clarity, som er perfekt. Når det sker, så vil diamanten blive prissat yderst højt, alene fordi den er så sjælden. Det er dog en kombination af de 4C´er der afgør værdien af diamanter.

diamond-clarity-chart

Skal du købe en diamant og være sikker på at du ikke køber katten i sækken, så køb en diamant der kommer med et certifikat. Certifikatet skal gerne være udstedt af et international diamantcertificerings firma. GIA er en af de internationale virksomheder der gør det. 

GIA´s opgave består i, at se på de diamanter de får ind, og så bedømme dem ud fra de 4 C´er. Når diamanter har gennemgået de forskellige tests der skal til, så bliver der koblet et certifikat på, som både skal sikre diamantens kvalitet, renhed, og karat – ud fra de 4 C´er, men også sikre, at diamanten eksempelvis ikke kommer fra et land hvor den har været brugt som en såkaldt “blod-diamant”. Certificeringen af din diamant betyder altså både, at den får et stempel ift kvalitet, men også, at den ikke er blandet ind krigshandlinger i 3. verdenslande eller lignende.

GIA_Cert_700X

Alt dette kan være en mundfuld for de ikke trænede diamantkøbere, og netop derfor vil vi gerne hjælpe dig/jer med at købe de rigtige diamanter, til den rigtige pris. Og så selvfølgelig sikre dig i, at du køber en diamant der er af en ordentlig kvalitet og som ikke kommer fra krigshærgede områder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar